Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΥΤΙΓΚΑ I LOVE ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ Τόστιμο Brioche
  • 200 γρ. μαρμελάδα κάστανο
  • 1 χούφτα blueberries
  • ½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
  • ½ λίτρο γάλα
  • 4 αβγά
  • 200 γρ. κάστανα βρασμένα
  • ½ κ.γ κανέλα
  • 200 ζάχαρη
  • Έξτρα blueberries για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Βάζουμε την τριμμένη ψίχα σε ένα ύφασμα και την πιέζουμε για να στραγγίξει από τα πολλά υγρά της. Βάζουμε τη στεγνή πίτα σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε ζάχαρη και κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο ταψί. Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με μαρμελάδα κάστανο, προσθέτουμε λίγη γέμιση κολοκύθας, τοποθετούμε άλλη μια φέτα ψωμί για να σχηματίσουμε ένα σάντουιτς, το κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε όρθιο μέσα στο βουτυρωμένο ταψί. Αφού γεμίσουμε το ταψί με τα σάντουιτς κολοκύθας και κάστανου, τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού βρασμένα κάστανα και πασπαλίζουμε με φρέσκα μπλούμπερις.
Πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη και κανέλα.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά να αφρατέψουν και περιχύνουμε με το μείγμα την πουτίγκα στο ταψί.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε αντιστάσεις για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου