Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΛΟΥΚΟΥΜΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 300 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • Ζάχαρη άχνη
 
Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρόλα νερό, θυμαρίσιο μέλι και ζάχαρη, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε χυμό φρέσκου πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα βράζοντας για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι μας.
Προσθέτουμε στο σιρόπι το μείγμα μας, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα καρύδια.
Αρωματίζουμε με λίγη κανέλλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα μας σε τετράγωνο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όλη την επιφάνεια του γλυκού. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά ώστε η επιφάνεια με τη ζάχαρη να πάει από κάτω και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια μπουκίτσες.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με έξτρα ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου