Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 2 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικού Papadimitriou
  • 1 ψαρονέφρι
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
 
Για τη χειμωνιάτικη σαλάτα:
  • 1 λάχανο
  • 4 καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 χούφτα καρύδια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση:
Σε πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι κομμένο σε μπουκίτσες σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε στο τηγάνι ρίγανη, αλάτι, δεντρολίβανο, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 10 περίπου λεπτά. Σβήνουμε το χοιρινό μας με το χυμό ενός πορτοκαλιού και λίγη κρέμα Βαλσαμικού.
Για τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Προσθέτουμε το σέλινο ψιλοκομμένο και το λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες. Περιχύνουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, προσθέτουμε μια χούφτα χοντροσπασμένα καρύδια και σερβίρουμε μαζί με το χοιρινό πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη και μερικές σταγόνες κρέμα Βαλσαμικού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου