Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ BRIOCHE ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 2 πακέτα ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ Brioche
  • 4 αβγά
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 600 ml γάλα
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη και μέλι για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση:
 
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά και μια τσιμπιά αλάτι. Σε βαθύ πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού στη μέση και τις βουτάμε πρώτα στο μείγμα με το γάλα και τα αβγά και στη συνέχεια, λίγες-  λίγες στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αραδιάζουμε τις αβγόφετες σε μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε με κανέλλα, μέλι ή ζάχαρη άχνη ή και τα δύο ανάλογα με τα γούστα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου