Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠ’ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 1 Κουνουπίδι
  • 300 γρ. λαχανίδες
  • 300 γρ. λάπατα
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 200 γρ. φέτα πικάντικη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μεσογειακή μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι
 
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κουνουπίδι κομμένο σε τουφίτσες, και χοντροκομμένα φύλλα κουνουπιδιού. Ανακατεύουμε να τσιγαριστούν όλα ελαφρά και προσθέτουμε τον μάραθο και τα λάπατα χοντροκομμένα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεματιστούν για 4-5 λεπτά, ίσα - ίσα να αχνιστούν.
Για τη βινεγκρέτ προσθέτουμε σε ένα μπολάκι λίγο ελαιόλαδο, μια κουταλιά μουστάρδα, χοντρό αλάτι, χυμό δύο λεμονιών, μια σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει  η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ζεστά λαχανικά μας σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένη φέτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ που ετοιμάσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου