Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο χυλοπίτες με αβγά MISKO
  • 2 κουταλιές αγνό βούτυρο γάλακτος ΔΙΒΑΝΗ
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. γιαούρτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις χυλοπίτες με αβγά σε άφθονο νερό με χοντρό αλάτι για 12-14 λεπτά.
Για τη σάλτσα ντομάτας ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το γλυκό κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε επίσης μια πρέζα ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού προσθέτουμε σε μπολάκι δυο κεσεδάκια γιαούρτι, λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και μέσα στο γιαούρτι τρίβουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Μόλις βράσουν οι χυλοπίτες τις σουρώνουμε και τις καίμε με λίγο φρέσκο βούτυρο.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες, περιχύνουμε με μπόλικη σάλτσα ντομάτας και από πάνω τοποθετούμε 2-3 κουταλιές γιαούρτι με σκόρδο πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου