Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΤΡΑΓΑΝΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΧΡΥΣΗΣ ΖΥΜΗΣ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 1 πακέτο Φύλλο Κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
  • 1 κιλό άγρια χόρτα ανάμεικτα (σπανάκι, σέσκουλο, μάραθο, αχατζίκια, παπούλες καυκαλήθρες, αγριομαϊντανός, γαλατσίδες κλπ)
  • 200 γρ. τυρί χλωρό
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • Βιολογικό ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση:
Σε βαθειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα χόρτα καλά πλυμένα, στεγνωμένα και χοντροκομμένα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε μέσα το ανθότυρο και το χλωρό τυρί τριμμένα με λίγο αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα κύμινο.
Ξεδιπλώνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε λωρίδες πάχους 10 περίπου εκατοστών.
Λαδώνουμε ελαφρά το φύλλο κατά μήκος, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη και διπλώνουμε το φύλλο μέχρι την άκρη του σχηματίζοντας μικρά τρίγωνα χορτοπιτάκια.
Τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου