Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

 ΥΛΙΚΑ    Μισό αρνάκι γάλακτος ή ένα μπούτι 
3-4 σκελίδες σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 λεμόνια
150 
ml λάδι
αλάτι, πιπέρι

EKΤΕΛΕΣΗ

Αρχίζετε καθαρίζοντας και κόβοντας τις πατάτες και βάζοντάς τες  μια μπασινα βάζετε τη μουστάρδα, το λάδι, αλάτι πιπέρι  τη ριγανη και ανακατευετε τις πατάτες.Της τοποθετητε στο ταψι η σε γαστρα με τα χερια σας χωρις να ριξετε το ζουμακι.
Στη συνέχεια πλένετε καλά το κρέας και αφού το στραγγίσετε το τοποθετείτε στην μπασινα και το λαδονετε καλα και το βαζετε πάνω από τις πατάτες. Με ένα μαχαίρι κάνετε μερικές σχισμές στο κρέας σε διάφορα σημεία και βάζετε ένα κομματάκι σκόρδο σε καθεμιά. Αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και ρίχνετε το χυμό από την μπασινα μεσα στο ταψακι. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ώστε να σκεπάζονται μέχρι τη μέση οι πατάτες. Σκεπάζετε το ταψί/ σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζετε το φαγητό στο φούρνο, που έχετε προθερμάνει στους 200. Αφήνετε να σιγοψηθεί στους 180 βαθμους και το ξεσκεπάζετε μετά από τουλάχιστον 2 ώρες για να ροδίσει από όλες τις πλευρές.1 τεταρτο πρωτου βγαλετε το φαγητο απο το φουρνο ριχνετε το λεμονακι.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου