Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

MΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά: 
Ζύμη σφολιάτα: 2 φύλλα 
Ζάχαρη: 3/4 κούπας 
Κανέλα: 1 κουταλάκι 
Τριμμένο γαρυφαλλο: 1/4 κουταλάκι 
Καθαρισμένα και κομμένα φέτες μηλα κοκκινα γλυκα: 6 μέτρια 
Βούτυρο: 2 κουταλιές μισο ποτηρι κρασι κοκκινο

Οδηγίες: 
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. 
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρυφαλλο. Ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά. 
3. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα 18 - 20 εκ. και τοποθετείτε τη μια σφολιάτα στη βάση. Κόβετε ότι περισσεύει έξω από την ταρτιέρα. Αραδιάζετε τα μήλα πάνω από τη σφολιάτα, περιχύνετε με το ποτό και ρίχνετε και το βούτυρο, κομμένο κομματάκια. 
4. Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, κόβετε επίσης ότι περισσεύει και κλείνετε ολόγυρα την τάρτα. Ανοίγετε μερικές τρύπες στην επιφάνεια της τάρτας και βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 220 και στη συνέχεια χαμηλώνετε στους 170 και ψήνετε για άλλα 40 λεπτά.Πασπαλιζετε με αχνη ζαχαρη αν θελετε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου