Αναγνώστες

Συνεργάτες

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΡΙΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΛΙΑΡΟ

YΛΙΚΑ

100γρ.ζάχαρη 3 αυγα
140γρ.αλεύρι
60γρ αμύγδαλο σε σκόνη
125γρ.βούτυρο,λιωμένο
150γρ.γάλα
200γρ.καρύδια τριμμένα
100γρ.κουβερτούρα 55%λιωμένη σε μπεν μαρί
1κουτ.γλυκού μπέικιν

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

200γρ.ζάχαρη
200γρ.νερό
2φλυτζανάκια καφέ εσπρέσο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Ρίχνουμε το αμύγδαλο το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα.Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.Προσθέτουμε το βούτυρο στη συνέχεια τη σοκολάτα και τέλος τα καρύδια ανακατεύοντας συνεχώς.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη κ αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ 25χ10 εκ.Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 40 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη προσθέτουμε τον καφέ κ ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στην κρύα καρυδόπιτα,γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου