Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

Υλικά
Για το φύλλο
* 2 αυγά
* 1φλυτζάνι λάδι
* 1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
* 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
* 1 κουτάλι κοφτό αλάτι
* αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακιά και όχι σφικτή για να μπορέσει να ανοίξει.
Βγαίνουν 4 φύλλα για το ταψί της κουζίνας. (Δύο πάνω και δύο κάτω)
για τη πίτα
* 1 κιλό σπανάκι
* 1 ματσάκι σέσκουλα
* 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
* 1/2 ματσάκι άνηθο
* 1/2 ματσάκι μαϊντανό
* 1/2 κιλό φέτα και παραπάνω αν σας αρέσει
* 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού τραχανάς
* λίγο πιπέρι
* 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι.
Εκτέλεση
* Φτιάχνουμε το φύλλο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
* Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα και τα κόφουμε σε κομματάκια. Σε άλλο μπολ κόφουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό.
* Βάζουμε μέσα στο σπανάκι λίγο αλάτι και τα ζουλάμε να φύγουν τα νερά μετά
* αναμιγνύουμε τα μυρωδικά με το σπανάκι και τα σέσκουλα το λάδι το τραχανά και τη φέτα και το πιπέρι και η γέμιση είναι έτοιμη.
* Ανοίγουμε τα φύλλα βάζουμε ένα φύλλο λαδώνουμε βάζουμε το δεύτερο το λαδώνουμε βάζουμε τη γέμιση και μετά τα άλλα δύο φύλλα τα περισσευούμενα φύλλα τα γυρίζουμε προς τα μέσα σαν κόθρο την λαδώνουμε καλά και την χαράζουμε.
* Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο γύρω στους 200 βαθμούς βάζουμε την πίτα και την ψήνουμε περίπου για 1 ώρα πάνω κάτω. Η πίτα θα είναι έτοιμη αν δείτε ότι από τις τρύπες τις πίτα βγαίνει λάδι.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου