Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Πίτα από σφολιάτα με φιστίκι και δαμάσκηνα του Στελιου Παρλιαρου


Προετοιμασία: 35΄ Αναμονή: 30΄ Ψήσιμο: 60΄


Yλικά για 10 - 12 μερίδες
1 φύλλο σφολιάτα (300 - 350 γρ.)
225 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. ζάχαρη
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
125 γρ. αλεύρι μαλακό
250 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο σε σκόνη
15 δαμάσκηνα απύρηνα

Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το φιστίκι σιγά-σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο, περίπου 8 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα. Σταματάμε το χτύπημα, το αδειάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε ελαφρά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς μέσα στο μείγμα.
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. απλώνουμε τη σφολιάτα με τέτοιο τρόπο ώστε οι άκρες της να προεξέχουν από το τσέρκι. Τρυπάμε την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι και την καλύπτουμε γεμίζοντας με την κρέμα φιστικιού. Απλώνουμε τα δαμάσκηνα πάνω στην κρέμα και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου