Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Υλικά
Ζύμη
150 γρ φυτίνη
5 αυγά
χυμός από 1 πορτοκάλι
3 ποτήρια σιμιγδάλι
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν πάουντερ
2 κουταλιές κανελογαρίφαλο, τριμμένο
½ φλιτζάνι αμυγδαλόψυχα τριμμένη
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1-2 ξυλάκια κανέλας
κομμάτια από φλούδα πορτοκαλιού για να δώσει γεύση
Εκτέλεση
Για τη Ζύμη
Σε ένα μπολ ρίχνετε και χτυπάτε καλά τη φυτίνη με τα αυγά, ενώ προσθέτετε έπειτα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το μπέικιν πάουντερ και την αμυγδαλόψιχα.
Αλείφετε και αλευρώνετε καλά ένα ταψί. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 30- 35 λεπτά.
Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι.
Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπάτε σε ορισμένα σημεία το ραβανί, για να πάει παντού το σιρόπι.
Αρχίζετε να ρίχνετε αργά το ζεστό σιρόπι πάνω στο ραβανί, το οποίο έχετε πρώτα αφήσει να κρυώσει, για να απορροφηθεί καλά. Μπορείτε να κάνετε και το αντίστροφο, να είναι το σιρόπι κρύο και το ραβανί ζεστό.
Αφήνετε μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι… και σερβίρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου