Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

40φύλλα κρούστας
500γρ.βούτυρο πρόβιο
300γρ.φιστίκι Αιγίνης

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

650γρ.ζάχαρη
400γρ.νερό
80γρ.γλυκόζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε,αλέθουμε το φυστίκι στο μπλέντερ σε σκόνη αν είναι χοντροκομμένο θα ξεκολλάνε τα φύλλα του μπακλαβά.Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί
30χ40εκ. και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα.Απλώνουμε το φιστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλαβουτυρώνοντας τα ένα ένα.Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό για να μην σηκωθούν τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150βαθ.για 1-1/2 ώρα.Βράζουμε το νερό τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 3 λεπτά(από το σημείο βρασμού)βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου