Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ
2 κούπες γάλα, 25-30 γρ μαγιά φρέσκια,250 γρ φέτα τριμμένη,2 αυγά[προαιρετικά] 3 κούπες αλέυρι [περίπου] βούτυρο για το ταψί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα.Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το υπόλοιπο γαλα και το ανακατέυουμε κατόπιν με τη διαλυμένη μαγιά.Προσθέτουμε τα αυγά,το τυρί και τέλος το αλέυρι.Ανακατέυουμε καλά τα υλικά να σχηματιστεί ενας ομοιόμορφος χυλός. Βουτυρώνουμε ενα ταψί,αδειάζουμε μέσα το χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.Τέλος ραντίζουμε το χυλό με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο τριμμένο τυρί.Ψήνουμε τη μπατζίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου