Αναγνώστες

Συνεργάτες

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

MΗΛΟΠΙΤΑ





  • 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 μήλα
  • 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1 φλυτζάνι καρύδια
  • 1/2 βιτάμ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από λεμόνι
  • 4 αυγά

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C 
-Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά 
-Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε είτε σε ροδέλλες είτε σε μισοφέγγαρα αφαιρώντας τα κουκούτσια 
-Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντας όλο το ταψί με μήλο 
-Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια 
-Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά 
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ 
-Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν 
-Προσθέτετε τους κπρόκους από τα αυγά 
-Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα 
-Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπωλ με την ζάχαρη και ανακατεύετε 
-Προσθέτετε το αλεύρι 
-Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη 
-Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα 
-Ψήνετε για 1 ώρα περίπου 
-Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου