Αναγνώστες

Συνεργάτες

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

salata katsikisio tyri
Αυτό που μου αρέσει σε μια συνταγή, είναι το αναπάντεχο. Έχεις μπροστά σου ένα πιάτο και νομίζεις ότι ξέρεις τί περίπου να περιμένεις γευστικά. Όταν όμως βρεθεί στο στόμα σου, ανακαλύπτεις ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό που δημιουργεί τη γευστική έκπληξη! Η σαλάτα αυτή ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία.
ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα) 
100γρ. κατσικίσιο τυρί (όσο πιο μαλακό βρείτε) 
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη 
100γρ. φασολάκια στρογγυλά 
4 μικρές κατακόκκινες ντομάτες 
10 φρέσκα φύλλα μέντας 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
1 χούφτα μαϊντανό 
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ένα μπωλ βάλτε το τυρί, το κύμινο και μια γενναία πρέζα μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και φτιάξτε μια παχιά, μαλακή κρέμα. Αν το τυρί είναι αρκετά σκληρό, προσθέστε λίγο γάλα. 
Ζεματίστε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που βράζει. Όταν «ανοίξει» το χρώμα τους στραγγίξτε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Κόψτε τα φασολάκια σε δύο ή τρία κομμάτια διαγωνίως, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι και βάλτε τα σε ένα μπωλ. 
Χοντροκόψτε τις ντομάτες και τα αγγούρια και προσθέστε τα στο μπωλ με τα φασολάκια. Αλατίστε τα λαχανικά και προσθέστε τα φύλλα μέντας, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά, δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται. 
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μία πιατέλα και από πάνω στο κέντρο βάλτε το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου