Αναγνώστες

Συνεργάτες

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ

σαλάτα με αχλάδι και κατσικίσιο τυρί
Ιδιαίτερη σαλάτα, φίνα και δροσερή. Ο γευστικός συνδυασμός του αχλαδιού με το τυρί και η ξεχωριστή γεύση του σέλερυ κάνουν αυτή τη σαλάτα μοναδική.
ΥΛΙΚΑ 
3 ώριμα αχλάδια 
3 κλωνάρια σέλερυ κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες 
½ ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα 
1 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί 
3 κουταλιές ελαιόλαδο 
¼ φλυτζανιού φιλέ αμύγδαλα καβουρντισμένα 
150γρ. κατσικίσιο τυρί 
αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλερυ, τα αχλάδια, το μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα. Τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου