Αναγνώστες

Συνεργάτες

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Τα φρούτα στη σαλάτα μου αρέσουν πάρα πολύ. Τους δίνουν επιπλέον φρεσκάδα, γεύση και άρωμα κάνοντας μια κατά άλλα αδιάφορη σαλάτα πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Οι δεφράουλες προσθέτουν και χρώμα κάνοντας την ακόμη πιο ελκυστική. Σ’ αυτή την σαλάτα εναλλάσσεται η γλυκιά με την αλμυρή και την ξινή γεύση δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό.

ΥΛΙΚΑ
250γρ. φρέσκιες φράουλες πλυμένες και κομμένες στα δύο
1 μαρούλι καλά πλυμένο 
λίγη ψίχα καρυδιού 
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα φράουλα
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι 
φλοίδες από παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ αναμείξτε τη μαρμελάδα, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο, μέχρι η μαρμελάδα τελείως και όλα τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους. 
Σε μια σαλατιέρα κόψτε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια το μαρούλι. Από πάνω βάλτε τις φράουλες. Περιχύστε με τη σάλτσα που φτιάξατε και ανακατέψτε πολύ καλά να πάει η σάλτσα που φτιάξατε παντού. Από πάνω ρίξτε την ψίχα καρυδιού και τις φλοίδες παρμεζάνας.
Σερβίρετε αμέσως.ΚΑΛΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου