Αναγνώστες

Συνεργάτες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τα τέλεια κοκκινιστά κεφτεδάκια!


Υλικά
(για τα κεφτεδάκια)
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
500 γραμμάρια κιμάς χοιρινός
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 αυγά
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη (ή όσο πάρει)
μαϊντανός
αλάτι,πιπέρι,δυόσμος,ρίγανη

(για τη σάλτσα)
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ (ή ό,τι άλλη ντομάτα θέλουμε)
1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση
1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
2.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο,σωτάρουμε το κρεμμύδι,προσθέτουμε την ντομάτα,αφήνουμε 2' να βράσει και σβήνουμε με το κρασί.
3.Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5'.
4.Τέλος,βάζουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10'.

Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή ό,τι άλλο μας αρέσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου