Αναγνώστες

Συνεργάτες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

Μακαρόνια φούρνου

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά 
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 
1/3 φλιτζανιού λάδι 
650 γραμμάρια κιμά 
αλάτι, πιπέρι 
1/2 δέσμη μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1 φλιτζάνικεφαλοτυρι η οτι τυρακι εχουμε
Υλικά για μπεσαμέλ
3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι 
6 κουταλιές αλεύρι 
5 φλιτζάνια γάλα 
λίγο αλάτι 
2 αυγά 
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτυρι

Ετοιμάζουμε τον κιμά:
Τηγανίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλάτι, πιπέρι και τέλος το μαϊντανό.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ:
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο ή το λάδι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για να ενωθεί με το βούτυρο.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ζεστό, και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μετά από 2-3 λεπτά το αλάτι, τα αυγά, καλά κτυπημένα, και τέλος το κεφαλοτυρι.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε κοχλαστό νερό με λίγο λάδι και αλάτι. Τα αφήνουμε να μισοψηθούν, τα κρυώνουμε και τα στραγγίζουμε.
Σ' ένα ταψί σκορπίζουμε λίγο κεφαλοτυρι και 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ και αλείφουμε τη βάση.
Βάζουμε τα μισά μακαρόνια, σκορπίζουμε τον κιμά και μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια με χαλούμι και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πάνω σκορ­πίζουμε λίγο κεφαλοτυριμι και λιγο βουτυρακι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου