Αναγνώστες

Συνεργάτες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Κεφτέδες στο φούρνο με σάλτσα γιαουρτιου

 


Τα υλικα μας

  • 1/2 κιλό κιμά
  • ότι βάζετε στους κεφτέδες σας (σκορδάκι, μαϊντανό, ρίγανη, αλατοπίπερο, ψωμί μουσκεμένο ή γαλέτα κ.λ.π όχι όμως αυγό)
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • βούτυρο ή λάδι
  • 2 κ.σ. ξύδι balsamiko λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  •  
  1. Ζυμώνετε τους κεφτέδες σας και τους αφήνετε στην άκρη.
  2. Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 2-3 κουταλιές βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να γυαλίσουν.
  3. Σ’ ένα ταψάκι στρώνετε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, αφού τα αλατοπιπερώσετε. Από πάνω τοποθετείτε τους κεφτέδες. Βάλτε και ελάχιστο βούτυρο πάνω από κάθε κεφτέ. Ανάμεσα ψιλοκόβετε και 1-2 σκελίδες σκόρδο. Ψήνετε ανάλογα με τον φούρνο σας.
  4. Ετοιμάζετε την σάλτσα γιαουρτιού. Χτυπάτε καλά τα αυγά. Τα ανακατεύετε με το γιαούρτι και το ξύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  5. Όταν ετοιμαστούν οι κεφτέδες τους περιχύνετε με την σάλτσα γιαουρτιού, πασπαλίζετε με πάπρικα και βάζετε το ταψί στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για ένα τεταρτάκι περίπου, να πήξει η κρέμα.
  6. Το φαγητό τρώγεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου