Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

HOT DOG ΠΑΡΙΑΝΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 2 πακέτα Κρις Κρις Τόστιμο Μεσογειακό με ελαιόλαδο & ρίγανη
  • 15 μικρά λουκάνικα Πάρου
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 200 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 4 κ.σ. μέλι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση:
 
Σε βαθύ τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τα λουκάνικα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια τα αφαιρούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Στο λάδι που έμεινε προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα κρεμμύδια σε ψιλές φετούλες. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας την κάπαρη, το μέλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον δέκα λεπτά μέχρι να μελώσει.
Για να φτιάξουμε τα hot dog παίρνουμε δύο φέτες ψωμί τη μία πάνω στην άλλη, στρώνουμε πάνω 2 κουταλιές από τη γλυκόξινη σάλτσα, τοποθετούμε στη μέση ένα λουκάνικο και κλείνουμε σε ρολάκι.

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο χυλοπίτες με αβγά MISKO
  • 2 κουταλιές αγνό βούτυρο γάλακτος ΔΙΒΑΝΗ
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. γιαούρτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις χυλοπίτες με αβγά σε άφθονο νερό με χοντρό αλάτι για 12-14 λεπτά.
Για τη σάλτσα ντομάτας ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το γλυκό κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε επίσης μια πρέζα ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού προσθέτουμε σε μπολάκι δυο κεσεδάκια γιαούρτι, λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και μέσα στο γιαούρτι τρίβουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Μόλις βράσουν οι χυλοπίτες τις σουρώνουμε και τις καίμε με λίγο φρέσκο βούτυρο.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες, περιχύνουμε με μπόλικη σάλτσα ντομάτας και από πάνω τοποθετούμε 2-3 κουταλιές γιαούρτι με σκόρδο πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.

ΛΟΥΚΟΥΜΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 300 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • Ζάχαρη άχνη
 
Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρόλα νερό, θυμαρίσιο μέλι και ζάχαρη, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε χυμό φρέσκου πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα βράζοντας για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι μας.
Προσθέτουμε στο σιρόπι το μείγμα μας, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα καρύδια.
Αρωματίζουμε με λίγη κανέλλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα μας σε τετράγωνο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όλη την επιφάνεια του γλυκού. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά ώστε η επιφάνεια με τη ζάχαρη να πάει από κάτω και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια μπουκίτσες.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με έξτρα ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠ’ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 1 Κουνουπίδι
  • 300 γρ. λαχανίδες
  • 300 γρ. λάπατα
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 200 γρ. φέτα πικάντικη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μεσογειακή μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι
 
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κουνουπίδι κομμένο σε τουφίτσες, και χοντροκομμένα φύλλα κουνουπιδιού. Ανακατεύουμε να τσιγαριστούν όλα ελαφρά και προσθέτουμε τον μάραθο και τα λάπατα χοντροκομμένα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεματιστούν για 4-5 λεπτά, ίσα - ίσα να αχνιστούν.
Για τη βινεγκρέτ προσθέτουμε σε ένα μπολάκι λίγο ελαιόλαδο, μια κουταλιά μουστάρδα, χοντρό αλάτι, χυμό δύο λεμονιών, μια σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει  η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ζεστά λαχανικά μας σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένη φέτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ που ετοιμάσαμε.

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ BRIOCHE ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 2 πακέτα ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ Brioche
  • 4 αβγά
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 600 ml γάλα
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη και μέλι για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση:
 
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά και μια τσιμπιά αλάτι. Σε βαθύ πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού στη μέση και τις βουτάμε πρώτα στο μείγμα με το γάλα και τα αβγά και στη συνέχεια, λίγες-  λίγες στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αραδιάζουμε τις αβγόφετες σε μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε με κανέλλα, μέλι ή ζάχαρη άχνη ή και τα δύο ανάλογα με τα γούστα μας.

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 2 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικού Papadimitriou
  • 1 ψαρονέφρι
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
 
Για τη χειμωνιάτικη σαλάτα:
  • 1 λάχανο
  • 4 καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 χούφτα καρύδια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση:
Σε πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι κομμένο σε μπουκίτσες σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε στο τηγάνι ρίγανη, αλάτι, δεντρολίβανο, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 10 περίπου λεπτά. Σβήνουμε το χοιρινό μας με το χυμό ενός πορτοκαλιού και λίγη κρέμα Βαλσαμικού.
Για τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Προσθέτουμε το σέλινο ψιλοκομμένο και το λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες. Περιχύνουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, προσθέτουμε μια χούφτα χοντροσπασμένα καρύδια και σερβίρουμε μαζί με το χοιρινό πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη και μερικές σταγόνες κρέμα Βαλσαμικού.
 

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ |ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 1 πακέτο ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ Μεσογειακό με ελαιόλαδο & ρίγανη
  • 1 πακέτο ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ Σταρένιο για τα μπιφτέκια
 
Για τα μπιφτέκια:
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ Μεσογειακό ελαιόλαδο & ρίγανη
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 αβγά
  • Ρίγανη
  • Μαϊντανός
  • Μπούκοβο
  • Κρεμμύδια
  • Ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
 
Για το σερβίρισμα:
  • Κέτσαπ
  • Μουστάρδα πικάντικη
 
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια ανακατεύουντας τον κιμά, τα αβγά, ρίγανη, μαϊντανό, μπούκοβο, κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το ψωμί του τοστ μουλιασμένο σε λίγο νερό σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά για να μείνουν ζουμερά στο εσωτερικό.
Ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ προσθέτουμε ένα φρεσκοψημένο μπιφτέκι μαζί με μια μεγάλη κουταλιά της σούπας κέτσαπ και μουστάρδα σύμφωνα με τα γούστα

ΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ |ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

 
Υλικά:
  • 1 Φύλλο Κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
  • 3 κ.σ. Αγνό Βούτυρο Γάλακτος ΔΙΒΑΝΗ
  • 8 φέτες Παστουρμά Μιράν
  • 250 γρ. κασέρι
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι
  • 6 αβγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση:
Τυλίγουμε το φύλλο κρούστας σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες - φετάκια πάχους μισού εκατοστού. Αφρατεύουμε με τα δάχτυλα τα ρολάκια της ζύμης για να ξεδιπλώσουν και να απλώσουν σαν μακαρόνια. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά, τρίβουμε τα τυριά και τα προσθέτουμε στο μπολ με το φύλλο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά, προσθέτουμε λίγο λιωμένο αγνό βούτυρο γάλακτος και περιχύνουμε με το μείγμα μας το περιεχόμενο του μπολ με το φύλλο, το τυρί και τον παστουρμά.
Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι και μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι μεσαίου μεγέθους που έχουμε βουτυρώσει καλά με αγνό βούτυρο γάλακτος Διβάνη. Απλώνουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι. Τρίβουμε λίγο έξτρα τυρί στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.