Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ 1 πακετο φυλλο κρουστας,1 κεσεδακι γιαουρτι,5 αυγα,1 ποτηρι καλαμποκελαιο,1/2 ποτηρι ζαχαρη,1 φακελακι μπεκιν μπαουτερ,χυμο και ξυσμα απο 3 πορτοκαλια 2 βανιλιες. ΣΙΡΟΠΙ.1 ποτηρι χυμο πορτοκαλιου,2 ποτηρια νερο,2 ποτηρια ζαχαρη,1 ξυλακι κανελα.ΕΚΤΕΛΕΣΗ
.Ετοιμαζουμε το ξυσμα και τον χυμο απο τα πορτοκαλια,και σε μια μπασινα βαζουμε το λαδι την ζαχαρη και με το συρμα τα ανακατευουμε να λιωσει η ζαχαρη.Ριχνουμε το γιαουρτι και τα αυγα και ανακατευουμε καλατο μπεκιν της βανιλιες,και τελος το φυλλο σε κοματια (αφου το εχουμε αφησει να στεγνωσει και τα ξεραθει λιγακι).Ανακατευουμε το μιγμα μας καλα και το ριχνουμε σε καλα βουτυρομενο ταψακι.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 40 λεπτα μεχρι να παρει ενα ωραιο χρυσο χρωμα.Την αφηνουμε να κρυωσει οταν ειναι ετοιμη και ετοιμαζουμε το σιροπι μας.Σιροπιαζουμε το γλυκο μας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου