Αναγνώστες

Συνεργάτες

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ.1 λαχανο μετριο.3 τεταρτα του κιλου κιμα μοσχαρισιο,και 1 τεταρτο χοιρινο.1κουπα ρυζι 1 αυγα,1 κρεμυδι ξερο τρυμενο ανιθο ψιλοκομενο αλατι πιπερι  χυμο απο 2 λεμονια 2 κουταλιες της σουπας αλευρι 1 κουταλια βουτυρο,λιγο ελαιολαδο.ΕΚΤΕΛΕΣΗ
.Σε μεγαλη κατσαρολα βαζουμε νερο να βρασειακι αφου εχουμε κοψει το κοτσανι απο το λαχανο το κοβουμε στην μεση και το ανοιγουμε σε φυλλα.Τα ζεματαμε στο νερο για λιγα λεπτα καιτα βγαζουμε στο σουροτυρι.Σε μια μπασινα βαζουμε τους κιμαδες ριχνουμε το αυγο τον ανιθο ψιλοκομενο το κρεμυδι  το ρυζι αλατι και πιπερι και ζυμωνουμε πολυ καλα.Περνουμε ενα ενα τα φυλλα βαζουμε λιγο κιμα μεσα αναλογα με το μεγεθος πουα τους θελετε και τυλιγουμε.τους βαζουμε στην κατσαρολα αφου εχουμε στρωσει απο κατω 2 3 φιλλα να μην κολησουν.Οταν τους ετοιμασουμε ριχνουμε νερο να τους σκεπαζει και λιγο ελαιολαδο,και τους βαζουμε να βραζουν για 30 λεπτα περιπου.Τελος περνουμε ολο σχεδον το ζουμακι απο το φαγητο μας σε ενα μπολ και το κραταμε για την κρεμα μπεσαμελ.Σε μικρη κατσαρολα βαζουμε το βουτυρο και την βαζουμε στην φωτια να λιωσει.Ριχνουμε το αλευρι μας και ανακατευουμε με το συρμα καλα να μην σβολιασει ριχνουμε το ζουμακι και το χυμο των λεμονιων λιγο αλατοπιπερο και ανακατευουμε για 1 λεπτο.Κατεβαζουμε απο την φωτια χτυπαμε το αυγο και το ριχνουμε ανακατευωντας γρηγορα να μην κοψει η κρεμα μας.Σερβιρουμε τους λαχανοντολμαδες και απο πανω βαζουμε την κρεμα μας.Εχετε επιλογη να μην κανετε κρεμα αλλα να αυγοκοψετε το φαγητο κλασικα.Οπως και αν το φτιαξετε ειναι πεντανοστιμο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου