Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ 1/2 ρυζι καρολινα 1 κουπα αρακα 1 κουταλια ντοματα πελτε 1 αυγο 2 κουταλιες σουπας αλευρι 1 κουταλια βουτυρο αλατι 1 ποτηρη νερο κι εναν κυβο κοτοπουλο και μια χουφτα τυρι γκουντα η ρεγκατο τρυμενο.Εκτελεση
.Σε κατσαρολα με λιγο αλατι βραζουμε το ρυζι και οταν γινει το σουρονουμε.Σε αλλη κατσαρολα μικρη εχουμε βρασει καλα τον αρακα και τον εχουμε πολτοποιησει σε αλοιφη.Βαζουμε στη φωτια μια μικρη κατσαρολα και ριχουμε το βουτυρο να καψει και ριχνουμε το αλευρι ανακατευωντας συνεχεια με το συρμα να μην σβολιασει και ριχνουμε μεσα το νερακι με τον ζωμο αν γινει μια βελουσινη κρεμα.Κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα και το αυγο ανακατευουμε και τελος μια χουφτα τυρι γκουντα  και την χωριζουμε σε 3 μερη.Στο ενα βαζουεμ τον αρακα και ανακατευουμε.στο δευτερο βαζουμε 1 κουταλια ντοματα και ανακατευουμε και το τριτο το αφηνουμε ως εχει.Χωριζουμε και το ρυζι μας σε 3 μερη και το ριχνουμε στης σαλτες και ανακατευουμε.Σε μια φορμα βαζουμε πρωτα το ρυζι με την σαλτα  και στρωνουμε καλα.Επειτα το ρυζι με την μπεσαμελ τη λευκη στρωνουμε παλι και τελος την πρασινη στρωση.Αναποδογυριζουμε σε πιατελα και σερβιρουμε.Ειναι ενα πιατο ξεχωριστο και με υπεροχη  γευση που μπορει αν συνοδεψει ανετα ολα τα κρεατα.Θα το λατρεψετε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

1 σχόλιο: