Αναγνώστες

Συνεργάτες

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ




ΥΛΙΚΑ
24 ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
1 & ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΠΛΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤAΣ

ΓΕΜΙΣΗ
1kg ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ TOY ΤΣΑΓΙΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ Ή ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
½ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
1 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
¼ TOY ΦΛΙΤΖΑΝΙOY ΚΟΝΙΑΚ
ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
2 ΑΒΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ

ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΟ
100γρ ΒΟΥΤΥΡΟ
100γρ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΜΥΡΩΔΙΚΑ & ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ. ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ TIΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 20΄ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ: ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ 1΄ΛΕΠΤΟ. ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ. ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ. ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΣΤΟ ΠΥΡΕΞ. ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ. ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ - ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ - ΓΙΑ 20΄ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180ºC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου