Αναγνώστες

Συνεργάτες

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010


Μια πίτα-στολίδι για τα τραπέζια σας. Και από γεύση, συγκλονιστική! Για επίσημο κάλεσμα, για μπουφέ, για οικογενειακά τραπέζια. Απλά, φτιάξτε την! Τρώγεται και κρύα. 

 Υλικά


  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
  • 600 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 φέτες κασέρι
  • 1 αυγό
  • 400 γραμμ. μακαρόνια παστίτσιου
  • λίγη φρυγανιά
















Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 2΄. Προσθέτουμε τον κιμά. Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρασί και έπειτα την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30΄. Τέλος πασπαλίζουμε μαϊντανό. Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες. Κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στους 200οC για 10΄. Σε φόρμα δαχτυλίδι μεγάλη ή σε μικρό ταψάκι, πασπαλίζουμε φρυγανιά. Καλύπτουμε όλη τη φόρμα και τα τοιχώματα με μελιτζάνα. Βράζουμε 8΄ τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Τα ανακατεύουμε με τον κιμά, το αυγό και το κεφαλοτύρι. Τα αδειάζουμε πάνω στις μελιτζάνες, τοποθετούμε το κασέρι και καλύπτουμε πάλι με μελιτζάνες. Ψήνουμε την πίτα στους 180οC για 30΄ στις αντιστάσεις. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου