Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΥΤΙΓΚΑ I LOVE ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ Τόστιμο Brioche
  • 200 γρ. μαρμελάδα κάστανο
  • 1 χούφτα blueberries
  • ½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
  • ½ λίτρο γάλα
  • 4 αβγά
  • 200 γρ. κάστανα βρασμένα
  • ½ κ.γ κανέλα
  • 200 ζάχαρη
  • Έξτρα blueberries για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Βάζουμε την τριμμένη ψίχα σε ένα ύφασμα και την πιέζουμε για να στραγγίξει από τα πολλά υγρά της. Βάζουμε τη στεγνή πίτα σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε ζάχαρη και κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο ταψί. Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με μαρμελάδα κάστανο, προσθέτουμε λίγη γέμιση κολοκύθας, τοποθετούμε άλλη μια φέτα ψωμί για να σχηματίσουμε ένα σάντουιτς, το κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε όρθιο μέσα στο βουτυρωμένο ταψί. Αφού γεμίσουμε το ταψί με τα σάντουιτς κολοκύθας και κάστανου, τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού βρασμένα κάστανα και πασπαλίζουμε με φρέσκα μπλούμπερις.
Πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη και κανέλα.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά να αφρατέψουν και περιχύνουμε με το μείγμα την πουτίγκα στο ταψί.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε αντιστάσεις για 40 λεπτά.

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΑΠ'ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΟΥ! ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ | ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

Υλικά:
1 γαλοπούλα (περίπου 4 κιλά)
Για τη γέμιση:
  • 9 φέτες ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ Σταρένιο
  • 1 φλιτζάνι ξερά cranberries
  • 2 φλιτζάνια κάστανα βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 μήλο
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Για το μαγείρεμα:
  • 2 κιλά πατάτες χοντροκομμένες
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος για την επάλειψη 
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 1 ρόδι
  • 6 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσαμικού
  • 3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τον κιμά με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε στο ψωμί τον καβουρδισμένο κιμά, το κουκουνάρι, τα βρασμένα κάστανα, ξερά κράνμπερις, ένα ματσάκι χοντροκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι ή πιπέρι αν χρειαστεί.
Πασπαλίζουμε τη γαλοπούλα μέσα και έξω με μπόλικο αλατοπίπερο. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τη γαλοπούλα με όση γέμιση χωράει χωρίς να την πιέζουμε γιατί πρέπει να είναι ανάλαφρη ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Την υπόλοιπη γέμιση τη βάζουμε σε ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε παράλληλα. Κλείνουμε τη γαλοπούλα με ένα ολόκληρο μήλο και δένουμε τα μπουτάκια ώστε να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Αδειάζουμε στο ταψί τις πατάτες, αλείφουμε ολόκληρη τη γαλοπούλα με λιωμένο φρέσκο βούτυρο γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από δύο πορτοκάλια και ένα ρόδι. Ραντίζουμε με λίγη κρέμα μπαλσάμικο, προσθέτουμε στο ταψί τρία ποτήρια νερό, σκεπάζουμε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για μισή ώρα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε για ακόμα 2 ώρες.

ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΠΙΤΣ - ΦΥΤΙΛΙ! ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ |ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ

Υλικά:
  • 4 φύλλα κρούστας για πίτες ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 6-8 φέτες παστουρμά SARY
  • 1 χούφτα τριμμένο ημίσκληρο τυρί Διβάνη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • Ελαιόλαδο 
Εκτέλεση:
Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας «πατσαβουριαστά και τσαπατσούλικα» ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. Απλώνουμε από πάνω μερικές φέτες παστουρμά, τρίβουμε κασέρι, πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο και στρώνουμε άλλα δύο φύλλα πατσαβουριαστά με λίγο λάδι στο ενδιάμεσο. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα!