Αναγνώστες

Συνεργάτες

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Μια πεντανόστιμη συνταγή με υλικά που έχουν λίγο-πολύ σχεδόν όλα τα σπίτια, μας ετοιμάζει σήμερα η Ντίνα Νικολάου: Ντομάτες με κριθαράκι και λαχανικά.

Τα υλικά για τη συνταγή

Προετοιμασία:30 λεπτά

Ψήσιμο:1 ώρα

Υλικά για 4 άτομα

8 μεγάλες ώριμες ντομάτες

Για τη γέμιση

4-5 κ.σ ελαιόλαδο

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια

1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια

6 κ.σ κριθαράκι μέτριο

½ φλ. Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

1 φλ. Φέτα σε κύβους

½ λιτρο ζωμό λαχανικών ή νερό

Αλάτι, πιπέρι , ζάχαρη, φρυγανιά

Διαδικασία

Κόβουμε από τις ντομάτες ένα καπελάκι και αφαιρούμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους. Τη σάρκα που παίρνουμε την ψιλοκόβουμε και πασπαλίζουμε το εσωτερικό της ντομάτας με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και την πιπεριά.

Τα αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να γυαλίσει το κριθαράκι. Κατόπιν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το ζωμό.  Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά . Προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα .Με το μίγμα γεμίζουμε τις ντομάτες . Αν μας περισσέψει μίγμα το ρίχνουμε στο ταψί ανάμεσα στις ντομάτες.

Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 50 λεπτά με μια ώρα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου