Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ.

ΥΛΙΚΑ 9 φλυτζ αλευρι για ολες της χρησεις κοσκινισμενο για ειναι αφρατο,1 φλυτζ ζαχαρη,1 φλυτζ χυμο πορτοκαλιου φρεσκο,και ξυσμα απο 1 πορτοκαλι 3 φλυτζ ελαιολαδο,2 κουταλακια μπεκιν παουτερ.1 κουταλακι σοδα φαγητου,1 κουταλια σουπας κανελογαρυφαλο σκονη.ΣΙΡΟΠΙ.4 φλυτζανια νερο 4 ζαχαρη.2 μελι ακι λιγο χυμο λεμονιου.ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Σε μια μπασινα ριχνουμε το λαδι τον χυμο πορτοκαλιου την σοδα το μπεκιν τα κανελογαρυφαλα και το ξυσμα και ανακατευουμε πολυ καλα.Ριχνουμε και το αλευρι σιγα σιγα και κανουμε μια μαλακια ζυμη.Πλαθουμε τα μαλιμακαρονα τα σχεδιαζουμε με ενα πιρουνι και τα βαζουμε στο ταψι.τα ψηνουμε για 20 λεπτα και τα αφηνουμε να κρυωσουν,ετοιμαζωντας το σιροπι.Βουταμε τα μελομακαρονα μας και τα αραδιαζουμε στην πιατελα.Τα πασπαλιζουμε με τρυμενο καρυδι.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου