Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ.750 γραμ αλευρι μαλακο,1 φλυτζανακι μικρο του καφε ζαχαρη,500 γραμ βουτυρο γαλακτος,4 κροκοι αυγων 1/2 κουπα κονιακ η λικερ μαστιχας,λιγο μοσχοκαρυδο τρυμενο,2 φλυτζανια αμυγδαλα χοντροκομενα,500 γραμ ζαχαρη αχνη 2 βανιλιες λιγο ροδονερο.ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Χτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο με την ζαχαρη στο χερι για 15 λεπτα να αφρατεψει,,προσθετουμε εναν εναν τους κροκους,και ριχνουμε το κονιακ και το μοσχοκαρυδο,ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι,και παλθουμε μια μαλακια ζυμη που να μην κολαει στα χερια μας.Τελος ριχνουμε τα καβουρδισμανα αμυγδαλα χοντροκομενα.Και πλαθουμε τα σχηματα που θελουμε.Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 25 λεπτα περιπου.Βαζουμε σε μια λεκανιτσα την αχνη ζαχαρη και την ανακατευουμε με της βανιλιες,και περναμε τους κουραμπιεδες μας αφου τους ραντισουμε λιγο με ανθονερο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου