Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.

ΥΛΙΚΑ 700 γρ φασολια γιγαντες 2 σκελιδες σκορδο μιση κουπα ελαιολαδο 2 κρεμυδια κομενα σε ροδελες αλατι πιπερι μαιντανο 1 καροτο μιση πρασινη πιπερια κομενη σε λωριδεςΕΚΤΕΛΕΣΗ. Εχουμε μουλιάσει τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με αλάτι.

Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.

Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Καθαρίζουμε το σκόρδο το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά. Δύο λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο .

Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα ανάλογο ταψί. Ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτα από πάνω και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180º C.

Σερβίρουμε σε ατομικό πήλινο σκέυος πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο και ένα κομμάτι τυρί φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου