Αναγνώστες

Συνεργάτες

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ 8 φιλετα μπακαλιαρου 8 κοματια λαδοκολα 100 γρ κρεμα γαλακτος 1/2 γρ κροκο κοζανης 2 λεμονακια μισο φλυτζ ελαιολαδο λιγο μαιντανο ψιλοκομενο λιγο ανηθο 2 πρασα κομενα σε ροδελιτσες αλευρι και λαδι για το τηγανισμα.ΕΚΤΕΛΕΣΗ.  Καθαρίζουμε, πλένουμε το πράσο και το κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια των τριών περίπου εκατοστών. Το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και και γίνει τραγανό. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Βάζουμε σε κάθε λαδόκολλα: μία φέτα λεμονιού, από πάνω ένα κομμάτι βακαλάο, άλλη μία φέτα λεμόνι, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο, κρόκο Κωζάνης και κλείνουμε με σπάγγο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα. Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180ο C για 10-15 λεπτά και αποσύρουμε. Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο με τη λαδόκολλα ανοιγμένη και γαρνίρουμε με τα τηγανισμενα πράσα. Καλή σας όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου