Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Εύκολη συνταγή για μπατζίνα- έτσι την εμαθα στα Τρικαλα


Θα χρειαστούμε
1 κιλό  φρέσκο γάλα
1 κιλό τυρί φέτα τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Όσο αλεύρι  χρειαστεί προκειμένου να γίνει χυλός το μίγμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα μέσα σε μία βαθιά λεκάνη και αμέσως το λάδι .
Μετά τη φέτα την οποία την τρίβουμε με τα δάχτυλά μας αλλά και το αλάτι .
Τα ανακατέβουμε όλα μαζί με το χέρι και αμέσως ρίχνουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα .
Όταν το μίγμα γίνει χυλός , το ρίχνουμε σε ένα ταψί λαδωμένο για να μην κολλήσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο πάνω κάτω ή στον αέρα για λιγότερο από μια ώρα .
Αν θέλουμε να γίνει πιο τραγανή τότε την αφήνουμε κανονικά μία ωρίτσα.
Υ.Γ Εγώ βάζω στο μίγμα και λίγο τριμμένο κολοκύθι πριν ρίξω το αλεύρι.
Όταν την βγάλετε από το φούρνο θα μοσχομυρίσει το σπίτι και θα θέλετε να φάτε αμέσως. Αντισταθείτε για να την κόψετε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα όταν κρυώσει λιγάκι για να δέσει και να την απολαύσετε με κλειστά μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου