Κεφτέδες στο φούρνο με σάλτσα γιαουρτιου
Τα υλικα μας
- 1/2 κιλό κιμά
- ότι βάζετε στους κεφτέδες σας (σκορδάκι, μαϊντανό, ρίγανη, αλατοπίπερο, ψωμί μουσκεμένο ή γαλέτα κ.λ.π όχι όμως αυγό)
- 1/2 κιλό κρεμμύδια
- 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά
- βούτυρο ή λάδι
- 2 κ.σ. ξύδι balsamiko λευκό
- 2 σκελίδες σκόρδο
-
- Ζυμώνετε τους κεφτέδες σας και τους αφήνετε στην άκρη.
- Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 2-3 κουταλιές βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να γυαλίσουν.
- Σ’ ένα ταψάκι στρώνετε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, αφού τα αλατοπιπερώσετε. Από πάνω τοποθετείτε τους κεφτέδες. Βάλτε και ελάχιστο βούτυρο πάνω από κάθε κεφτέ. Ανάμεσα ψιλοκόβετε και 1-2 σκελίδες σκόρδο. Ψήνετε ανάλογα με τον φούρνο σας.
- Ετοιμάζετε την σάλτσα γιαουρτιού. Χτυπάτε καλά τα αυγά. Τα ανακατεύετε με το γιαούρτι και το ξύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- Όταν ετοιμαστούν οι κεφτέδες τους περιχύνετε με την σάλτσα γιαουρτιού, πασπαλίζετε με πάπρικα και βάζετε το ταψί στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για ένα τεταρτάκι περίπου, να πήξει η κρέμα.
- Το φαγητό τρώγεται ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου