Αναγνώστες

Συνεργάτες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012


Συστατικά:
ολα τα εντόσθια της Γαλοπούλας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γραμ. Τοματοπολτός
1 / 2 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλλο
1 / 2 κουταλακι του γλυκου κανέλα
100 γραμ. Κουκουνάρια, ψιλοκομμένα
10-15 βραστά κάστανα ξεφλουδισμένα
200 γραμ. χοντροτριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 / 2 κιλό ρύζι
αλάτι & πιπέρι

Μέθοδος:

Καβουρδιζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα τεμαχισμένα εντόσθια και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μεχρι να παρουν γκριζο χρωμα . Αναμίξτε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να γινουν μειγμα. Γεμιστε τη γαλοπουλα με αυτό το μείγμα και κλειστε τα δύο άκρα της με κλωστη για να εμποδίσει την γέμιση να βγει εξω κατα το ψησιμο. Τυλίξτε τη γαλοπουλα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε την στο φούρνο σε χαμηλη θερμοκρασια 170 βαθμουςμέχρι να ψηθη, το χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί από το βάρος της γαλοπούλας και με την γέμιση που εχει. Κανονικά σε χαμηλο φουρνο χρειάζονται 20 λεπτά ανά 1 / 2 κιλό συν 20 λεπτά επιπλέον (7-8 κιλα γαλοπουλα χρειαζεται περίπου 4,5 ωρες περίπου σε χαμηλο φουρνο 170 βαθμων). Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο την τελευταία μισή ώρα για να ξεροψηθη η πέτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου