Αναγνώστες

Συνεργάτες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΕΡΟΧΑ ΒΡΑΔΥΝΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΒΟΛΑΝ.ΑΣΟΡΤΙ ΓΟΥΝΑΚΙ ΚΑΣΚΟΛ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΛΕΓΜΕΝΟ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ!!!!

ΦΟΡΕΜΑ ΒΡΑΔΥΝΟ ΠΛΕΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΒΕΛΟΝΑΚΙ!!!!!!!!!


ΦΟΥΣΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΟΛΟ ΒΕΛΟΝΑΚΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!!!!

ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΜΕ ΠΑΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΟΡΤΙ ΚΑΠΕΛΟ ΜΕ ΚΟΝΤΟ ΒΟΛΑΝΑΚΙ ΠΛΕΓΕΝΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!!!

ΜΠΛΟΥΖΟΦΟΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΡΕΔΑΚΙ ΠΛΕΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΛΕΧΤΑ !!!!!

13 Δεκεμβρίου 2011, 12:05

Δίπλες Χριστουγεννιάτικες

Αν εξαιρέσεις πως πρέπει να τις περάσεις από το τηγάνι, οι δίπλες δεν έχουν - στην παραδοσιακή τους συνταγή - πολλές θερμίδες! Δοκίμασε να τις ετοιμάσεις και να απολαύσεις την γλυκιά τραγανή γεύση τους.

Θερμίδες 72
Συστατικά

6 αυγά
Το ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φλιτζάνια μέλι
1 1/2 φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος μαγειρέματος

Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ και πρόσθεσε το ξύσμα πορτοκαλιού και όσο αλεύρι πάρει για να έχεις μια σφιχτή ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει

Χώρισε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρι και πλάσε με αυτά 8 μικρά μπαλάκια. Τύλιξε με μεμβράνη και άφησε να σταθούν για 1 ώρα

Πάρε την κάθε ζύμη και άνοιξε με τον πλάστη λεπτά, πολύ λεπτά φύλλα. Αν έχεις μηχανή για ζυμαρικά πέρασέ την από εκεί και θα γίνει άψογη σε χρόνο dt

Κόψε σε παραλληλόγραμμα με ένα μαχαίρι ή μια ροδέλα για πίτσα

Βάλε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει και ετοιμάσου να ψήσεις τις δίπλες

Δίπλωσε τα φύλλα σε χαλαρά ρολάκια και βούτηξε στο λάδι που έχει όμως κάψει πολύ καλά. Μια καλή ιδέα είναι να τυλίξεις τη ζύμη σε ένα πηρούνι αφήνοντάς τα στην κατσαρόλα

Αφού πάρουν χρώμα βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και να στραγγίξουν και ετοίμασε το σιρόπι

Βάλε το μέλι και το νερό να βράσουν για μερικά λεπτά, αφαίρεσε τον αφρό και βούτηξε τις δίπλες μέσα να τραβήξουν λίγα λεπτά

Βάλε τις δίπλες σε μια πιατέλα και πασπάλισε με το καρύδι και την κανέλα


Δίπλες Χριστουγεννιάτικες

Μηλόπιτα

Μηλόπιτα - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής - γλυκά

Μηλόπιτα μια γλυκιά ιστορία, η συνταγή αυτή είναι εύκολη στην παρασκευή της με εγγυημένα αποτελέσματα!

Υλικά (Σερβίρει 8)

  • 500 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2/3 ποτηριού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 4 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές σουσάμι
  • 4 αυγά
  • κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,
τη βανίλια και το γάλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, να φτιάξουμε τη ζύμη μας.
Παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μισό από το μείγμα μας.
Στρώνουμε από πάνω τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
Ρίχνουμε άλλη μία στρώση από τη ζύμη μας και από πάνω το σουσάμι.
Ψήνουμε στο φούρνο την μηλόπιτα για 45 περίπου λεπτά στους 180-200 βαθμούς.
Average: 2.5 (14 votes)
Κατηγορία: 
Χρόνος: 
Βασικά υλικά: , , ,

Σχετικές συνταγές για Μηλόπιτα


















ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ

 



Προσθήκη στις συνταγές μου
 

Υλικά (10-15 κομμάτια) :

2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη 
3 μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή μισοφέγγαρα 
1/4 φλιτζ. ζάχαρη 
1 κουταλιά κανέλλα 
1 φλιτζ. καρύδια 
120 γρ. φυτικό βούτυρο 
1 φλιτζ. ζάχαρη 
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 
1 κουταλιά χυμός λεμονιού 
ξύσμα από 1 λεμόνι 
4 αυγά


Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
2. Βάζουμε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά.
3. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντας το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια. Βάζουμε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά. 
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. 
5. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά.
6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάεε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη. Ρίχνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου και, όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

PostHeaderIcon Μηλόπιτα

Μία ακόμη κλασσική και καλή συνταγή για μηλόπιτα 

1ο Στάδιο

Υλικά
1 βιτάμ
4-5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι κανέλα
Μία χούφτα καρύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο στο φούρνο σε ένα μικρό ταψί να λιώσει. Μόλις λιώσει το βγάζουμε, απλώνουμε  στον πάτο τα μήλα, τα καρύδια και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθούν για μισή ώρα.

2ο Στάδιο

Υλικά
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση
Χτυπούμε καλά στο μίξερ τα υλικά και τα ρίχνουμε πάνω από τα μισοψημένα μήλα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για άλλη μισή ώρα περίπου. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μία πιατέλα, μετά από 5 περίπου λεπτά αφού το έχουμε βγάλει από το φούρνο.

Χριστουγεννιάτικες Συνταγές – Μελομακάρονα

Υλικά 
1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι μαργαρίνη
3/4 ποτήρι πορτοκάλι (βάλτε στο μπλέντερ δύο πορτοκάλια καθαρισμένα συν τη φλούδα του ενός που την έχετε αφαιρέσει)
1 κουταλάκι σόδα διαλυμένη στο πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 ποτήρι καλό κονιάκ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν ότι παραπάνω πάρει η ζύμη)
λίγο τριμμένο καρύδι
Για το σιρόπι2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια μέλι
ΕκτέλεσηΑνακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέστε το αλεύρι. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή. Τοποθετήστε τα μελομακάρονα σε λαμαρίνες και ψήστε τα στους 175 C για 35 λεπτά περίπου. Για το σιρόπι, ζεστάνετε το νερό, και προσθέστε τη ζάχαρη και το μέλι. Βγάλτε τις λαμαρίνες από το φούρνο και αδειάστε τα μελομακάρονα ζεστά όπως είναι σε ένα μεγάλο ταψί με πλαϊνά ώστε να τα περιχύσετε με το σιρόπι. Πρέπει να είναι καυτά τα μελομακάρονα και καυτό το σιρόπι. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 15 λεπτά και τοποθετήστε τα σε πιατέλες και ρίξτε από πάνω τριμμένο καρύδι.

Κουραμπιέδες: Χριστουγεννιάτικες Συνταγές

Φτιάξτε μόνη σας φέτος τους κουραμπιέδες και εντυπωσιάστε με το πόσο καλή είστε στην ζαχαροπλαστική!

Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου, την έχω φτιάξει πολλές φορές και είναι σίγουρα επιτυχημένη!

Καλές γιορτές

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φυτίνη
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
250 γρ. βούτυρο γάλακτος

200 γρ. βιταμ
1 ποτήρι αλυσίβα κρύα (σταχτόνερο: Βράζουμε δύο κουταλιές στάχτης κοσκινισμένης σε ένα ποτήρι νερό και το σουρώνουμε)

2,5 κούπες αμύγδαλα, λίγο καβουρδισμένα και κομμένα στο moulti

1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
1,5 κιλά αλεύρι up

1 ποτηράκι κρασιού λικέρ
2 βανίλιες

3 πακέτα άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο και η ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά ώσπου να γίνουν άσπρα (καλύτερα με το χέρι).
Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, το λικέρ, το αλεύρι και τις βανίλιες.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30'.
Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Το διαβάσαμε στο Madata.gr

Κουραμπιέδες: Χριστουγεννιάτικες Συνταγές

>> Ρολό χριστουγεννιάτικο 

Προετοιμασία: 45-60 λεπτά, Μαγείρεμα: 45-60 λεπτά


Υλικά1 κιλό κιμά ποντίκι 
1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη 
1 ποτήρι νερού γάλα 
4 αβγά βραστά 
2 καρότα 
1 ξερό κρεμμύδι 
1 σκελίδα σκόρδου 
αλάτι χονδρό 
πιπέρι 
ελαιόλαδο 
1 κιλό πατάτες 
1 λεμόνι 
λίγο μαϊντανό 
λίγη ρίγανη 
λίγο δυόσμο

Τρόπος παρασκευής
Ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά μέσα σε μια λεκάνη μαζί με λίγο γάλα. Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το γάλα να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Βάζουμε τον κιμά στην λεκάνη και τρίβουμε το κρεμμύδι από πάνω. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, ρίχνουμε χονδρό αλάτι, πιπέρι, λάδι και ζυμώνουμε.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τον βγάζουμε από τη λεκάνη και τον απλώνουμε στον πάγκο σαν ένα ένα παραλληλόγραμμο στρώμα. Πάνω του τοποθετούμε στη σειρά τα βρασμένα αβγά και λεπτές λωρίδες καρότου. Ξεκινάμε και τυλίγουμε σιγά σιγά τον κιμά σε ρολό που τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο. Στίβουμε πάνω στις πατάτες ένα λεμόνι και προσθέτουμε λάδι. Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί γύρω από το ρολό και το βάζουμε να ψηθεί στους 150 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!



 
Πηγή nistikoarkoudi.gr18/

Βασιλόπιτα από την Πόλη!

Από την Πόλη έρχομαι… και φτιάχνω Βασιλόπιτα! Τι θα χρειαστώ;
  • 50 γρ. νωπή μαγιά
  • 1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο ζεστό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αβγά και 1 κρόκο
  • 1/2 κουταλάκι baking powder
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη βανίλια
  • Μισή κούπα ζεστό γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλάκι μαχλέπι αλεσμένο
  • Λίγα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, τη βανίλια, το μαχλέπι και το αλάτι. Δημιουργούμε ένα λακκάκι στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τα αβγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει λίγο), το γάλα και τη μαγιά (η οποία πλέον έχει φουσκώσει). Με απαλές κινήσεις ζυμώνουμε έτσι ούτως ώστε να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη, βουτώντας τα χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου τελειώσει όλο το βούτυρο που έχουμε στην κούπα μας. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε περίπου 2,5 ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Πιέζουμε τη ζύμη σε ένα μέρος και αφού ξεφουσκώσει πλάθουμε ένα χοντρό μπαστουνάκι, το οποίο τυλίγουμε σαν σπιράλ σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τοποθετούμε το νόμισμα, σκεπάζουμε και πάλι την πίτα και περιμένουμε ακόμα μισή ωρίτσα να φουσκώσει. Αλείφουμε την επιφάνειά της με λίγο κροκάδι, τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε διάφορα σχέδια και την ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδίσει (για περίπου μισή ώρα).
- Θεόφιλος Αποστολάκης