Αναγνώστες

Συνεργάτες

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

MΗΛΟΠΙΤΑ





  • 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 μήλα
  • 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1 φλυτζάνι καρύδια
  • 1/2 βιτάμ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από λεμόνι
  • 4 αυγά

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C 
-Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά 
-Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε είτε σε ροδέλλες είτε σε μισοφέγγαρα αφαιρώντας τα κουκούτσια 
-Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντας όλο το ταψί με μήλο 
-Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια 
-Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά 
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ 
-Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν 
-Προσθέτετε τους κπρόκους από τα αυγά 
-Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα 
-Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπωλ με την ζάχαρη και ανακατεύετε 
-Προσθέτετε το αλεύρι 
-Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη 
-Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα 
-Ψήνετε για 1 ώρα περίπου 
-Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ



Προετοιμασία: 15-30 λεπτά, Μαγείρεμα: 0-15 λεπτά


Υλικά1 μαλακό μαρούλι – σαλάτα 
1 πράσινο μήλο 
100 γρ. μπέικον 
50 γρ. ξανθές σταφίδες 
50 γρ. καρύδια 
αλάτι 
ξίδι 
ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το μπέικον σε χοντρά κομματάκια και το σοτάρουμε στο τηγάνι ελαφρώς, χωρίς ελαιόλαδο, μόνο με το λίπος του.
Στη συνέχεια κόβουμε το μαρούλι με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το πράσινο μήλο σε κυβάκια και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπολ (αν θέλουμε αφαιρούμε τη φλούδα του). Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και τέλος ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά μας και το μπέικον. Ανακατεύουμε, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και ξανανακατεύουμε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

photo
Υλικά
2 αγγούρια χοντρά
3-4 καρότα
5-6 αγγουράκια τουρσί
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. τυρί φέτα
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά
ελιές

Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα αγγούρια όπως τα κολοκυθάκια. Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε 2, 3 ή 4 κομμάτια για να τα αδειάσουμε ευκολότερα. Βράζουμε τα καρότα και μετά τα ψιλοκόβουμε μαζί με τις πιπεριές και τα αγγουράκια τουρσί. Χτυπάμε το βούτυρο με τη φέτα ώσπου να γίνει ένα αρκετά σφιχτό μίγμα, και προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές, τα αγγουράκια τουρσί, καθώς και ελιές ψιλοκομ­μένες. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με το μίγμα τα αγγούρια. Μετά τα βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες και τα σερβίρουμε αφού τα κόψουμε σε φέτες.ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Σαλάτα με ψωμί και λαχανικά

Υλικά για 6 άτομα
  • 10-12 φέτες σπιτικό ή χωριάτικο ψωμί (όχι φρέσκο)
  • 5-6 ώριμες ντομάτες
  • 1 μικρό κολοκύθι
  • 1 αγγούρι
  • μισή κίτρινη πιπεριά
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 1 φρέσκο κρεμμύδακι
  • 1 κουταλιά κάππαρη σε άλμη
  • 6 κουταλιές της σούπας λάδι χτυπημένες με 3 κουταλιές της σούπας ξίδι,
  • λίγο αλάτι, φρσκοτρυμμένο πιπέρι
Ξεπλένουμε την κάππαρη από την άλμη. Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούε τους σπόρους και τις κόβουμε σε φέτες.

Μαλακώνουμε τις φέτες του ψωμιού σε κρύο νερό. Τισ στυβουμε με τα χέρια και τις ρίχνουμε τρίβοντας τις σε βαθιά σαλατιέρα. Σκορπίζουμε από πα΄νω τις ντομάτες. Χτυπάμε το λαδι με το ξίδι σε μικρό μπολ.

Κόβουμε σε ροδέλες το κρμμυδάκι (μόνο το άσπρο μέρος του), το κολοκυθάκι και το αγγούρι, ψιλοκόβουμε σε κύβους την πιπεριά και τα προσθέτουμε στο ψωμί.

Περιχύνυμε με το λαδόξιδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατευούμε. Αρωματίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό αι την κάπαρη. Ξανανακατεύουμεκαι βάζουμε τη σαλατιέρα στο ψυγείο 1 ώρα προτού σερβίρουμε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο κινέζικο λάχανο
2 φύλλα σαλάτα κατσαρή
2 λιαστές ντομάτες
2-3 μπαστουνάκια καρότο μαρινάτο2-3 μπαστουνάκια κολοκύθι μαρινάτο 
1 κουταλιά κάπαρη
1 φέτα ζαμπόν
1 κουταλιά ηλιόσπορους
λίγα κρουτόν
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές μπαλσάμικο


Πλένουμε καλά το λάχανο και την σαλάτα, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Κόβουμε και τις λιαστές ντομάτες, το καρότο, το κολοκυθάκι και το ζαμπόν.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στολίζουμε με την κάπαρη, τους ηλιόσπορους και τα κρουτόν.
Χτυπάμε σε βαζάκι το λάδι με το μπαλσάμικο και περιχύνουμε τη σαλάτα.ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ
Διαφημίσεις
  • 2 καρδιές από σπανάκι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • ελαιόλαδο
  • βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ντομάτα φρέσκια
  • 6-8 κομμάτια λιαστή από λάδι
  • 100 γρ. μυζήθρα κεφαλλονίτικη
  • 10 φιλετάκια γαύρο μαρινάτο

Διαδικασία

Κόβουμε το πλυμένο σπανάκι και την πλυμένη ρόκα σε μεγάλα κομμάτια, τα τοποθετούμε σε δυο μεγάλα πιάτα. Βάζουμε μερικές φέτες φρέσκια ντομάτα και τοποθετούμε μερικές φέτες λιαστής ντομάτας πάνω στη πρασινάδα.
Φτιάχνουμε σε ένα μπολάκι ένα λαδόξιδο με ξίδι βαλσαμικό, χτυπώντας 1/3 ξίδι, 2/3 λάδι και αλατοπίπερο,
Στο ένα πιάτο βάζουμε λίγη χοντροτριμμένη μυζήθρα κεφαλλονίτικη (όχι πολύ ξερή) πάνω από την πρασινάδα. Στο άλλο, μερικές φέτες γαύρο μαρινάτο. Περιχύνουμε με λαδόξιδο τα δύο πιάτα και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Σαλάτα με γαρίδες στη σχάρα
Τι έχουμε:
  • 10 γαρίδες Νο 1
  • 1 μαρούλι
  • 5-6 φύλλα ρόκας
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
Για τη σάλτσα:
  • 1/2 φλιτζ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε πολύ καλά το λάδι, το ξίδι και το αλάτι, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε το κεφάλι και την ουρά από τις γαρίδες, τις πλένουμε κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε τη φωτιά και ψήνουμε τις γαρίδες επάνω στη σχάρα, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού και της ρόκας, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα χονδροκόβουμε με τα δάχτυλά μας σε μια πιατέλα ή σε μια σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια τους, τις ψιλοκόβουμε και τις στρώνουμε επάνω από το μαρούλι και τη ρόκα.
Μόλις οι γαρίδες ψηθούν, τις βάζουμε πάνω από τα λαχανικά, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
* 3 ώριμα αβοκάντο
* 1 μικρό κρεμμυδάκι
* 1 ντομάτα
* 1 Μπανάνα
* μισό πορτοκάλι
* Λάδι , αλάτι
* 1 ακτινίδιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

κόβουμε τα αβοκάντο στην μέση
τα στρίβουμε για να τα κόψουμε και αφαιριούμε το κουκούτσι
βγάζουμε λίγο μείγμα απο το αβοκάντο
για να έχει μέρος για το άλλο μείγμα,
το κομμάτι που αφαιρέσαμε το βάζουμε σε μπωλ και το κόβουμε σε κομματάκια
ψιλοκόβουνε την μπανάνα , την ντομάτα, το κρεμμυδάκι και το πορτοκάλι και τα ανακατεούμε
ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι και λιγο χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι
γεμίζουμε τα αβοκάντο με το μείγμα
και στα ενδιάμεσα φέτες απο ακτινίδια

Καλή επιτυχία!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά:
  • χοντρό μαγειρικό Αλάτι
  • 3 μέτρια Κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι(α)
  • 1 μέτρια Κόκκινη(ες) πιπεριά(ες)
  • λίγο Λάδι
  • 1 μέτρια Μελιτζάνα(ες)
  • 300 γρ. Κολοκύθα
Εκτέλεση:
Κόψτε τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες 5 χιλ. Βάλτε τη μελιτζάνα σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε την με το χοντρό αλάτι και αφήστε την 30 λεπτά. Ξεπλύνετε τη μελιτζάνα με κρύο νερό και στραγγίστε την πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Κόψτε την κολοκύθα και το κρεμμύδι σε φέτες 5 χιλ. Κόψτε την πιπεριά λωρίδες 2 εκ.
Αλείψτε όλα τα λαχανικά με λίγο λάδι. Βάλτε τα πάνω στη ζεσταμένη πλάκα ψησίματος. Ψήστε τα και στις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Περιχύστε με το Ντρέσιγκ όσο είναι ζεστό.

Ντρέσιγκ (για ψητή σαλάτα λαχανικών):

Υλικά:
  • 2 κουταλάκια Ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι Ζάχαρη
  • 1 σκελίδα πολτοποιημένη Σκόρδο
  • 2 κουταλιές Χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλάκια (σπασμένα και στραγγισμένα) Πράσινα Πιπέρια
  • 1 κουταλιά (στραγγισμένη) Κάπαρη
Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και χτυπήστε τα καλά

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

salata me rodakino
Καλοκαιρινή και μοναδική, όπως ακριβώς και τα βράδια του καλοκαιριού. Απολαύστε την με ένα αρωματικό φρουτώδες κρασί και καλή παρέα!
ΥΛΙΚΑ 
2 ματσάκια ρόκα 
λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας 
2 ροδάκινα σκληρά 
λίγες φέτες προσιούτο 
φλίδες παρμεζάνας 
αμύγδαλα φιλέ 
ελαιόλαδο 
αλάτι 
πιπέρι 
ξύδι μπαλσάμικο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε τα ροδάκινα, τα σκουπίζουμε πολύ καλά και τα κόβουμε στη μέση. Τα ψήνουμε στη σχάρα, με τη φλούδα προς τα κάτω, έως ότου η φλούδα τους μαυρίσει. Με τον τρόπο αυτό καραμελώνουν τα ροδάκινα και είναι εύκολο να τα ξεφλουδίσουμε. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τα φύλλα μέντας, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πάνω από το μπολ ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες, έτσι το ζουμί από τα ροδάκινα θα πέσει μέσα στη σαλάτα και θα της δώσει απίθανη γεύση. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. 
Σε μια πιατέλα απλώνουμε τη σαλάτα, από πάνω βάζουμε φέτες προσιούτο και την παρμεζάνα. Ραντίζουμε τη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και από πάνω τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Τέλος πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμύδαλα. Σερβίρουμε αμέσως.

ΣΑΛΑΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

salata katsikisio tyri
Αυτό που μου αρέσει σε μια συνταγή, είναι το αναπάντεχο. Έχεις μπροστά σου ένα πιάτο και νομίζεις ότι ξέρεις τί περίπου να περιμένεις γευστικά. Όταν όμως βρεθεί στο στόμα σου, ανακαλύπτεις ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό που δημιουργεί τη γευστική έκπληξη! Η σαλάτα αυτή ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία.
ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα) 
100γρ. κατσικίσιο τυρί (όσο πιο μαλακό βρείτε) 
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη 
100γρ. φασολάκια στρογγυλά 
4 μικρές κατακόκκινες ντομάτες 
10 φρέσκα φύλλα μέντας 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
1 χούφτα μαϊντανό 
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ένα μπωλ βάλτε το τυρί, το κύμινο και μια γενναία πρέζα μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και φτιάξτε μια παχιά, μαλακή κρέμα. Αν το τυρί είναι αρκετά σκληρό, προσθέστε λίγο γάλα. 
Ζεματίστε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που βράζει. Όταν «ανοίξει» το χρώμα τους στραγγίξτε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Κόψτε τα φασολάκια σε δύο ή τρία κομμάτια διαγωνίως, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι και βάλτε τα σε ένα μπωλ. 
Χοντροκόψτε τις ντομάτες και τα αγγούρια και προσθέστε τα στο μπωλ με τα φασολάκια. Αλατίστε τα λαχανικά και προσθέστε τα φύλλα μέντας, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά, δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται. 
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μία πιατέλα και από πάνω στο κέντρο βάλτε το τυρί.

ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Τα φρούτα στη σαλάτα μου αρέσουν πάρα πολύ. Τους δίνουν επιπλέον φρεσκάδα, γεύση και άρωμα κάνοντας μια κατά άλλα αδιάφορη σαλάτα πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Οι δεφράουλες προσθέτουν και χρώμα κάνοντας την ακόμη πιο ελκυστική. Σ’ αυτή την σαλάτα εναλλάσσεται η γλυκιά με την αλμυρή και την ξινή γεύση δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό.

ΥΛΙΚΑ
250γρ. φρέσκιες φράουλες πλυμένες και κομμένες στα δύο
1 μαρούλι καλά πλυμένο 
λίγη ψίχα καρυδιού 
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα φράουλα
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι 
φλοίδες από παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ αναμείξτε τη μαρμελάδα, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο, μέχρι η μαρμελάδα τελείως και όλα τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους. 
Σε μια σαλατιέρα κόψτε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια το μαρούλι. Από πάνω βάλτε τις φράουλες. Περιχύστε με τη σάλτσα που φτιάξατε και ανακατέψτε πολύ καλά να πάει η σάλτσα που φτιάξατε παντού. Από πάνω ρίξτε την ψίχα καρυδιού και τις φλοίδες παρμεζάνας.
Σερβίρετε αμέσως.ΚΑΛΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ

σαλάτα με αχλάδι και κατσικίσιο τυρί
Ιδιαίτερη σαλάτα, φίνα και δροσερή. Ο γευστικός συνδυασμός του αχλαδιού με το τυρί και η ξεχωριστή γεύση του σέλερυ κάνουν αυτή τη σαλάτα μοναδική.
ΥΛΙΚΑ 
3 ώριμα αχλάδια 
3 κλωνάρια σέλερυ κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες 
½ ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα 
1 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί 
3 κουταλιές ελαιόλαδο 
¼ φλυτζανιού φιλέ αμύγδαλα καβουρντισμένα 
150γρ. κατσικίσιο τυρί 
αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλερυ, τα αχλάδια, το μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα. Τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.

ΣΑΛΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ!!!!!

Υλικά 
Ένα μεγάλο μαρούλι
2 ντομάτες (όχι πολύ ώριμες)
1 μεγάλη πατάτα
2 χρωματιστές πιπεριές
2 αβγά βρασμένα (σφιχτά)
2 αγγουράκια 
Νιφάδες παρμεζάνας (ή όποιο άλλο τυρί έχουμε στη διάθεσή μας) 
Μία χούφτα καρύδια (όχι εντελώς τριμμένα)
Ξύδι μπαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι
Μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας, τα καθαρίζουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Κόβουμε το μαρούλι με τα χέρια σχεδόν-να είναι λίγο μεγάλα τα κομμάτια του-και το βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Κόβουμε τα αγγουράκια, τις ντομάτες και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα ρίχνουμε από πάνω.
Έχουμε βράσει τις πατάτες και τις ρίχνουμε κι αυτές από πάνω κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε τα αβγά στα 4 και τα τοποθετούμε στη μέση της σαλατιέρας, πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε από πάνω το τυράκι μας.
Ετοιμάζουμε την σος: ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και την μουστάρδα και τα χτυπάμε για λίγη ώρα με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει λίγο και να μην φαίνονται οι κόκκοι του αλατιού. Την ρίχνουμε και αυτή πάνω από τα υπόλοιπα υλικά μας. Τέλος γαρνίρουμε με τα καρύδια για πιο gourmet αποτέλεσμα!!
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!!
 Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και φιλέτο κοτόπουλου στη σαλάτα σας, το οποίο καλό είναι να έχετε βρασμένο και φυλαγμένο σε ένα τάπερ στο ψυγείο σας για τις ώρες της λιγούρας! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις πατάτες. Έχοντας έτοιμα κάποια φαγητά τα οποία διατηρούνται για αρκετές μέρες στην συντήρηση, γλιτώνετε χρόνο και κόπο!
Συνοδέψτε τη σαλάτα σας με κριτσίνια ή ψημένο ψωμί ολικής άλεσης !!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ


Υλικά
1 πράσινη σαλάτα
1 σγουρή σαλάτα
24 φέτες καπνιστό σολωμό
φρέσκο άνηθο
Για το dressing
χυμό από 1 λεμόνι
60 ml λάδι ελιάς
λίγο αλάτι
Πλένεις τις σαλάτες και τις κόβεις με το χέρι σε κομμάτια 6-7 εκατοστών.
Ανοίγεις το σολομό σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζεις σε σαλατιέρα τα λαχανικά, αλάτι, άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύεις.
Χτυπάς στο μούλτι για 1 λεπτό το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι.
Προσθέτεις στη σαλάτα τον σολωμό και περιχύνεις με τη σως λαδολέμονο