Αναγνώστες

Συνεργάτες

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
λίγα εντεράκια (προαιρετικά)
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 - 2 μαρούλια
½ ματσάκι άνηθο
½ φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
χυμό από 1 ή 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μαρούλια. Ζεματάτε τη συκωταριά και τα εντεράκια (αφού τα πλύνετε καλά μέσα και έξω) για 5 με 10 λεπτά. Τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε τη συκωταριά και τα εντεράκια. Προσθέτετε 4 με 5 κούπες ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 15 με 20 λεπτά. Προσθέτετε τα λαχανικά και το ρύζι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Απομακρύνετε από τη φωτιά. Χτυπάτε το αυγό, προσθέτετε σιγά  σιγά το χυμό των λεμονιών και στη συνέχεια λίγο  λίγο ζωμό από το φαγητό. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί αρκετά το ρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Σερβίρετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου